ارتودنسی

ارتودنسی

اگر نگران این هستید که دندان‌هایتان کج یا بیرون‌زده هستند و این مسئله روی اعتماد به نفستان تاثیر گذاشته است، ناراحت نباشید؛ شما تنها نیستید. همه افراد دندان‌های ردیف و منظمی ندارند. اما به لطف ارتودنسی امروزه همه می‌توانند آن را داشته باشند.

در متن پیش رو از کلینیک دندانپزشکی آریل قصد داریم شما را با ارتودنسی(Orthodontics) و انواع آن آشنا کنیم.

در این مقاله خواهید خواند:

  • ارتودنسی چیست؟
  • چه افرادی به ارتودنسی احتیاج دارند؟
  • درمان ارتودنسی در چه سنی انجام می‌شود؟
  • انواع ارتودنسی(Orthodontics)
  • چقدر ارتودنسی زمان می‌برد؟
  • چطور از ارتودنسی و دندان‌هایم مراقبت کنم؟
  • ارتودنسی در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال آریل

ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی روشی است که از طریق آن دندان‌ها را به نحوی حرکت می‌دهند که ظاهر و عملکرد بهتری داشته باشند. Orthodontics می‌تواند به مراقبت طولانی‌مدت از سلامت دهان، دندان و فک کمک کند.

 
ارتودنسی (Orthodontics)

چه افرادی به ارتودنسی احتیاج دارند؟

تشخیص این که ارتودنسی درمان مناسبی برای شما هست یا خیر، بستگی به تشخیص دندانپزشکتان دارد. در موارد زیر ممکن است توصیه به اOrthodontics شود:

  • افراد زیادی هستند که دندان‌های منظمی ندارند. این افراد از ارتودنسی سود می‌برند؛ به این دلیل که کمک می‌کند دندان‌های منظم با موقعیت بهتری داشته باشند.
  • در برخی افراد دندان‌های بالایی جلو زده و ظاهری ناخوشایند ایجاد کرده‌اند. درمان Orthodontics در این افراد می‌تواند موقعیت دندان‌ها را به وضعیت طبیعی برگرداند.
  • هنگامی که دندان‌ها به درستی به هم نمی‌رسند، این می‌تواند به فک فشار آورده و باعث مشکلات فک و صورت و گاهی سردرد شود. درمان ارتودنسی(Orthodontics) به حل این مشکل کمک می‌کند. 

درمان ارتودنسی در چه سنی انجام می‌شود؟

بهترین زمان برای انجام این درمان سنین کودکی است؛ با این حال بالغین هم می‌توانند انجام دهند. واقعیت این است که سن دربرابر داشتن دندان‌هایی زیبا و منظم کمتر دارای اهمیت است. در کودکان ممکن است لازم باشد صبر کنید تا دندان‌ها کامل دربیایند و سپس درمان را آغاز کنید.

انواع ارتودنسی(Orthodontics)

ارتودنسی(Orthodontics) انواع مختلفی دارد؛ دندانپزشک شما برحسب شرایط و براساس نیاز شما مناسب‌ترین نوع آن را به شما پیشنهاد می‌کند؛ در زیر به برخی از انواع رایج‌تر آنها اشاره خواهیم کرد:

متحرک

ساده ترین درمان مرتب سازی دندان را می‌توان با استفاده از بریس متحرک انجام داد. منظور از بریس همان دستگاه ارتودنسی است که درون دهان شما قرار می‌گیرد. این دستگاه دارای یک صفحه پلاستیکی است که قالب دهان شماست و با استفاده از سیم‌ها و اجزای دیگری فاصله دندان‌هایتان را به مرور تنظیم می‌کند.

ثابت

اغلب نیاز است که دندان‌ها با دقت بیشتری نسبت به زمانی که از بریس متحرک استفاده می‌شود، تنظیم شوند. در این موارد از بریس ثابت استفاده می‌شود. این نوع بریس دارای براکت‌ها و نوارهایی است که به طور موقت به دندان می‌چسبند. یک سیم انعطاف‌پذیر همه براکت‌ها را به هم وصل کرده و امکان جابجایی دندان‌ها را فراهم می‌کند. در این موارد شما نمی‌توانید دستگاه Orthodontics را از دهانتان خارج کنید؛ از این رو به آن ثابت می‌گویند.

نامرئی

در این نوع ارتودنسی از قالب‌هایی از جنس پلاستیک شفاف استفاده می‌شود که به راحتی قابل دیدن نیستند؛ از این رو به آن نامرئی گفته می‌شود. این بدان معناست که لازم نیست کسی بداند که شما در حال درمان هستید. برای این که بهترین پاسخ را از درمان بگیرید لازم است روزانه حداقل 22 تا 23 ساعت این قالب‌ها را در دهان خود نگه دارید. شما می‌توانید به راحتی آن‌ها را برای خوردن، نوشیدن و مسواک زدن از دهانتان خارج کنید.

با این حال برای داشتن ارتودنسی نامرئی لازم است همه دندان‌هایتان دائمی باشند.

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی به روش دیجیتال 

در ارتودنسی به روش سنتی از داخل دهان قالب‌گیری گرفته می‌شود و روند‌ کار در این روش قابل پیش بینی نمی‌باشد؛ اما در ارتودنسی به روش دیجیتال به کمک اسکنر داخل دهان و دندان اسکن شده و تصویر سه بعدی دهان و دندان داخل نرم افزار قابل مشاهده است. در ارتودنسی به روش دیجیتال، شما می‌توانید قبل از شروع درمان، نتیجه‌ی نهایی و چگونگی حرکت دندان‌ها را مشاهده کنید.

از مزایای ارتودنسی دیجیتال می‌توان به سریع‌تر شدن روند درمان، کاهش درصد خطا، ارائه سطح بالاتر از کیفیت درمان بیمار اشاره کرد.

چقدر ارتودنسی زمان می‌برد؟

مدت زمان Orthodontics به شدت مشکل شما بستگی دارد. ممکن است از چند ماه تا دو سال و نیم زمان ببرد. درمان آن در اغلب افراد بین یک تا دو سال زمان می‌برد. اما در روش دیجیتال، با استفاده از نرم افزارها و تکنولوژی روز روند درمان خیلی سریع‌تر از درمان سنتی می‌باشد.

چطور از ارتودنسی و دندان‌هایم مراقبت کنم؟

تا زمانی که ارتودنسی دارید، لازم است دائماً توسط دندانپزشک ویزیت شوید تا سلامت دندان‌هایتان را تحت نظر داشته باشد. علاوه بر این لازم است مراقبت‌های زیر را دنبال کنید:

  • دندان‌ها، به ویژه بین دندان‌هایتان را هر روز تمیز کنید. بریس‌ها ظریف هستند و باید دقت کنید آن‌ها را به نحوی تمیز کنید که نشکنند. دندانپزشک می‌تواند شما را در استفاده از تکنیک‌ها و وسایل اختصاصی برای تمیز کردن دندان‌ها راهنمایی کند.
  • دفعات مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را تا حد امکان کم کنید. از خوردن شیرینی و نوشیدنی‌های گازدار تا حد امکان بپرهیزید. علاوه بر این غذاهای چسبنده و سفت ممکن است به بریس شما آسیب بزنند.
  • دندان‌هایتان را حداقل یک بار در شب و یک بار در روز مسواک بزنید. در صورت لزوم از دهانشویه هم استفاده کنید.

کلینیک دندانپزشکی دیجیتال آریل

در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال آریل با استفاده از ابزارهای دیجیتال دندانپزشکی، اسکن سه بعدی از دهان و دندان‌ شما گرفته می‌شود و پس از ارزیابی و بررسی دندان‌ها، شما می‌توانید نتیجه‌ی نهایی را در پیرینتر سه بعدی مشاهده کنید. کلینیک دیجیتال آریل با بهره گیری از ابزارهای دیجیتال سعی نموده تا نتیجه نهایی مطلوب‌تر، سختی درمان کمتر و کیفیت درمان بالاتری را برای شما مهیا کند.

نکته پایانی 

 Orthodontics روشی است که کمک می‌کند دندان‌هایی منظم با ظاهری بهتر داشته باشید؛ با این حال همه افراد نیاز به آن ندارند و تنها در صورت توصیه دندانپزشک لازم است آن را انجام دهید.

ارتودنسی در روش سنتی فرایندی زمانبر بوده و نیاز به مراقبت‌های اختصاصی دارد. اما در ارتودنسی دیجیتال، سختی کار و روند درمان به مراتب خیلی کم‌تر از روش سنتی می‌باشد.