ایمپلنت دندان - انواع روش های ایمپلنت دندان و قیمت آن

دندان‌ها از مهم‌ترین اعضای بدن محسوب می‌شوند. اغلب ما گمان می‌کنیم که تنها کاربرد دندان برای غذا خوردن است؛ درحالی‌که دندان‌ها کمک می‌کنند تا بهتر و واضح‌تر صحبت کنیم و همچنین زیبایی ظاهری را تحت تأثیر قرار می‌دهند. خالی بودن جای یک دندان ممکن است باعث حرکت مابقی دندان‌ها شده و مشکلاتی را برای غذا خوردن، صحبت کردن و حتی ظاهر افراد به وجود آورد. یکی از بهترین و مدرن‌ترین راه‌های پرکردن جای خالی دندان، کاشت یا ایمپلنت دندان است.

در این روش نوعی پروتز درون دهان، یعنی دقیقاً درون استخوان فک قرار داده می‌شود. این پروتز از یک پایه تیتانیومی تشکیل شده که کاملاً با بدن انسان سازگار است و دچار پوسیدگی و تغییر ساختار نمی‌شود. این پایه بعد از گذشت مدت‌زمان خاصی، کاملاً به بافت لثه متصل شده و ثابت می‌ماند. سپس روکشی به‌وسیله یک قطعه خاص، به پایه چسبانده می‌شود. جالب است بدانید که ایمپلنت دندان ازنظر ظاهری و حتی کارایی، هیچ تفاوتی با دندان طبیعی ندارد.

عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد

جهت انجام خدمات ایمپلنت دندان با ما تماس بگیرید.

فیلم ایمپلنت دندان

بررسی فیلم‌های جراحی ایمپلنت دندان نشان می‌دهند که ایمپلنت از سه بخش تشکیل شده است که شامل موارد زیر می‌شود:

 

  • پایه ایمپلنت: این پایه با نام فیکسچر هم شناخته می‌شود ازنظر ظاهری شبیه به یک پیچ توخالی است. همان‌طور که اشاره شد این پایه در اغلب مواقع از جنس تیتانیوم و گاهی نیز از جنس زیرکونیا ساخته می‌شود. درواقع این پایه عملکردی مشابه ریشه دندان را دارد و فشار ناشی از غذا خوردن را دریافت و به لثه منتقل می‌کند.
  • روکش: تاج دندان همان قسمت سفیدرنگی است که نمایان می‌شود. روکش مورداستفاده در ایمپلنت، ازنظر ظاهری و کیفیت دقیقاً مشابه تاج طبیعی است و همان عملکرد را دارد. جالب است بدانید که ممکن است در برخی مواقع این روکش احتیاج به جرم‌گیری هم پیدا کند.
  • اباتمنت: این وسیله برای اتصال پایه و روکش مورداستفاده قرار می‌گیرد. مقاومت آن بسیار بالا بوده و اتصالی که ایجاد می‌کند نیز بسیار محکم است. این وسیله به دو روش چسبی و پیچی اتصال را برقرار می‌کند.

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌ها در تنوع بسیار زیادی وجود دارند. انتخاب دقیق نوع ایمپلنت با توجه به شرایط دندان‌های شما و همچنین بودجه‌ای که در نظر دارید تعیین می‌گردد. به‌طور مثال می‌توان ایمپلنت را ازنظر موقعیت قرارگیری، طول و قطر، سطح بدنه، شکل بدنه، نوع اباتمنت و حتی ازنظر مراحل درمان نیز دسته‌بندی کرد.

 

ایمپلنت بر اساس محل قرارگیری 

                                                                     

در این وضعیت می‌توان ایمپلنت را به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول مربوط به ایمپلنت‌های اندواستیل یا همان ایمپلنت داخل استخوانی می‌شود که رواج زیادی دارد. در انجام این نوع کاشت، پزشک با استفاده از دریل مخصوص حفره‌ای در استخوان فک ایجاد کرده و سپس پایه ایمپلنت را درون آن قرار می‌دهد. پس‌ازآن نیز استخوان شروع به رشد و ترمیم خود کرده و به پایه ایمپلنت جوش می‌خورد.

دسته دوم مربوط به ایمپلنت‌های روی استخوانی است که با نام ساب پریو استیل هم شناخته می‌شوند. این نوع ایمپلنت همان‌طور که از نامش پیداست روی استخوان فک قرار می‌گیرد. زمانی که لثه به این ایمپلنت چسبید و جوش خورد، تاج دندان یا همان روکش روی آن قرار می‌گیرد. این نوع از ایمپلنت دندان بیشتر مناسب افرادی است که دچار مشکلاتی در قسمت استخوان فک هستند و نمی‌توان از این استخوان برای کاشت فیکسچر استفاده کرد.

دسته سوم مربوط به ایمپلنت زیگوماتیک است که در موارد بسیار نادری انجام می‌شود و فرایند آن نیز بسیار پیچیده است. در انجام این نوع کاشت، پزشک پایه ایمپلنت را روی استخوان گونه قرار می‌دهد.

 

ایمپلنت از لحاظ مراحل درمان

 

ایمپلنت دندان را می‌توان ازنظر تعداد مراحل و نوع جراحی نیز دسته‌بندی کرد. دسته اول مربوط به ایمپلنت‌های فوری است که در یک جلسه دندان موردنظر کشیده شده و ایمپلنت در استخوان قرار داده می‌شود. در مرحله بعد روکش موقتی (با مقاومت بسیار پایین) روی آن نصب می‌شود. پس از گذشت مدت‌زمانی مشخص می‌توان روکش اصلی که مقاومت کافی دارد را جایگزین روکش موقت کرد.

دسته دوم با نام ایمپلنت یک مرحله‌ای شناخته می‌شود. در این روش پس از قرار دادن پایه ایمپلنت، روی آن را با پیچ مخصوص می‌پوشانند؛ اما لثه روی آن قرار نمی‌گیرد. زمانی که استخوان به ایمپلنت جوش خورد، می‌توان روکش را به آن متصل کرد.

دسته آخر مربوط به ایمپلنت‌های دومرحله‌ای است. دومرحله‌ای بودن به این معنی است که این روش به دو بار جراحی کردن نیاز دارد. در مرحله اول دقیقاً مشابه ایمپلنت یک مرحله‌ای، پایه ایمپلنت در استخوان جایگذاری می‌شود؛ با این تفاوت که لثه روی آن قرار می‌گیرد. در مرحله دوم نیز زمانی که استخوان و پایه ایمپلنت به هم جوش خوردند، جراحی برای برداشتن لثه از روی ایمپلنت انجام می‌شود و سپس روکش متصل می‌شود.

عکس ایمپلنت دندان
مراقب بعد از ایمپلنت

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

 زمانی که صحبت از جراحی به میان می‌آید، اغلب ما درد را در کنار آن تصور می‌کنیم. درصورتی‌که جراحی دندان کاملاً متفاوت است. در طول جراحی دندان، تنها دردی که احساس می‌کنید درد تزریق بی‌حسی است. البته مهارت پزشک در کلینیک دندانپزشکی آریل و همچنین تجهیزاتی که استفاده می‌کند، نقش مهمی در کاهش درد دارند. به‌طور مثال سرنگ‌هایی برای تزریق وجود دارند که با نام سرنگ بدون درد شناخته می‌شوند و درد تزریق را به حداقل می‌رسانند. همچنین اگر پزشک از مواد بی‌حسی باکیفیت استفاده کند، در طول جراحی هیچ دردی را احساس نمی‌کنید.

پس از انجام مراحل ایمپلنت دندان و با از بین ‌رفتن تأثیرات بی‌حسی، ممکن است دردهایی را در قسمت لثه احساس کنید. به همین جهت معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که قبل از شروع جراحی، مسکن مصرف کنید. همچنین ممکن است مجبور شوید پس از جراحی در فواصل زمانی منظم دارو مصرف کنید تا میزان درد کاهش پیدا کند. مصرف این قرص‌ها نهایتاً تا 3 روز ادامه پیدا می‌کند. درصورتی‌که بعدازاین زمان همچنان درد داشته باشید، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا در صورت نیاز برایتان آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

هزینه ایمپلنت دندان

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افرادی که قصد کاشت دندان دارند این است که ایمپلنت دندان چقدر هزینه دارد؟ در این خصوص نمی‌توان مبلغ مشخصی را بیان کرد؛ زیرا هزینه کاشت به عوامل متعددی وابسته است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • نوع ایمپلنت روی افزایش یا کاهش قیمت ایمپلنت دندان تأثیرگذار است.
  • هر چه تخصص دندانپزشک بالاتر باشد و از تجهیزات پیشرفته‌تری استفاده کند، هزینه‌های ایمپلنت نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • در برخی مواقع ممکن است بیمار دچار مشکلات لثه و دهان باشد و نیازمند درمان‌های دیگری باشد که ملزم به پرداخت هزینه بیشتری است.
قیمت ایمپلنت دندان
  • گاهی ممکن است بیمار نیاز به پیوند استخوان داشته باشد که مواد مورد استفاده در این مرحله نیز در تعیین هزینه‌های کاشت دندان موثر هستند.
  • جنس هر یک از بخش‌های ایمپلنت (روکش، اباتمنت و فیکسچر) نیز بر تعرفه کاشت دندان تأثیر دارند. هر چه این لوازم باکیفیت‌تر باشند، هزینه نیز افزایش پیدا می‌کند.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان

مراقبت‌های بعد از کاشت دندان بسیار مهم هستند. درصورتی‌که نتوانید نکات مراقبتی را به‌درستی رعایت کنید، عمر دندان شما کاهش پیدا می‌کند و در عرض چند سال مجبور می‌شوید که مجدداً برای ترمیم دندان خود اقدام کنید. لازم است باید بدانید که تا چند ساعت پس از جراحی، انجام فعالیت‌های سنگین ممنوع است. این فعالیت‌ها ممکن است منجر به خونریزی شوند. همچنین می‌توانید تا 2 روز از کمپرس یخ برای تسکین درد استفاده کنید و پس‌ازاین زمان نیز در صورت نیاز می‌توانید از حوله گرم استفاده کنید.

دقت کنید که بعد از ایمپلنت دندان باید توجه ویژه‌ای به رژیم غذایی خود داشته باشید. نوشیدنی و غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد می‌توانند به محل جراحی آسیب برسانند. همچنین استفاده از غذاهای سفت هم می‌تواند باعث آسیب و خونریزی در ناحیه جراحی شود. تا چند روز پس از جراحی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی و همچنین استعمال دخانیات خودداری کنید تا تغییری در وضعیت جسمانی و وضعیت خون‌رسانی بدن شما ایجاد نشود.

پس‌ازاین مدت نیز درصورتی‌که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، می‌توانید حداقل 20 سال بدون هیچ مشکلی از ایمپلنت استفاده کنید. همچنین در بسیاری مواقع این امکان وجود دارد که دندان کاشته شده، مادام‌العمر باشد و هیچ آسیبی به آن وارد نشود.

ایمپلنت دندان دارای دو دوره نقاهت است. اولین دوره مربوط به زمانی است که فیکسچر در جای خود قرار می‌گیرد و باید مدتی صبر کنید تا با بافت اطراف خود هماهنگ شود. این دوره وابسته به نوع ایمپلنت متفاوت خواهد بود. به‌طور مثال در ایمپلنت اندواستیل، فرد به 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارد تا استخوان کاملاً جوش بخورد.

به‌طورکلی دوران نقاهت بعد از ایمپلنت دندان بسیار کوتاه است. پس از اتمام مراحل کاشت ایمپلنت دندان، در طول 1 یا نهایتاً 2 روز بهبودی کامل حاصل می‌شود. البته اگر پیوند استخوان انجام داده باشید ممکن است به زمان طولانی‌تری (حدود 1 تا 2 هفته) برای بهبودی کامل نیاز داشته باشید.

انواع ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی آریل

اگر به دنبال یک مرکز مجهز برای انجام ایمپلنت دندان ارزان و درعین‌حال باکیفیت هستید، می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی آریل اعتماد کنید. امروزه ایمپلنت دیجیتال به دلیل مزایای بی‌شماری که دارد بسیار موردتوجه قرار گرفته است. با استفاده از این روش درمانی، دوران نقاهت کاهش چشمگیری پیدا کرده و همچنین میزان درد و خونریزی نیز به حداقل میزان ممکن می‌رسد.

کلینیک آریل با استفاده از مدرن‌ترین دستگاه‌ها و بهره‌گیری از تخصص دندانپزشکان حاذق، در تلاش است تا دغدغه‌های شما در خصوص درمان‌های دندان را به حداقل برساند. شما می‌توانید برای اطلاع از هزینه دقیق ایمپلنت دندان 1402 با این مجموعه تماس حاصل نمایید.