
ایمپلنت
علیرغم این که پیشرفتهای زیادی در حوزه دندانپزشکی صورت گرفته است، با این حال سالانه افراد زیادی به دنبال پوسیدگی دندان، جراحت و یا مشکلات دیگر، دندانی را از دست میدهند. برای سالها تنها درمان دردسترس برای افرادی که دندانی را از دست میدهند، بریج و دندان مصنوعی بود. امروزه ایمپلنت های دندانی دردسترس است.
در متن پیش رو از کلینیک دندانپزشکی آریل قصد داریم شما را با ایمپلنت دندان و کاربردهای آن آشنا کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- ایمپلنت دندان چیست؟
- Dental Implant یا ایمپلنت دندانی چه فوایدی دارد؟
- معرفی انواع ایمپلنت دندانی
- کاشت ایمپلنت چگونه انجام میشود؟
- جراحی ایمپلنت دندان به چه آمادگیهایی نیاز دارد؟
- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟
ایمپلنت دندان چیست؟
Dental implant یا ایمپلنت دندانی جایگزین ریشههای دندانی هستند. ایمپلنتها پایهای محکم برای دندانهای جایگزین ثابت (دائمی) یا متحرکی که مطابق با دندانهای طبیعی شما ساخته شده اند، فراهم میکنند.

Dental Implant یا ایمپلنت دندانی چه فوایدی دارد؟
ایمپلنتها در مقابل دندانهای مصنوعی که متحرک هستند، دارای فواید بسیاری هستند؛ از جمله:
- طبیعیتر و راحتتر هستند
- درصد موفقیت بالاتری دارند
- جویدن را تقویت میکنند
- شانس پوسیدگی دندانهای مجاور را کم میکنند
- منجر به نگهداری بهتر استخوان در محل دندان از دست رفته میشوند
- حساسیت دندانهای مجاور را کم میکنند
- لازم نیست که هر شب از دهان خارج شده و تمیز شوند
با این حال ایمپلنتهای دندانی برای همه افراد مناسب نیستند؛ از آن جهت که ایمپلنت لازم است درون استخوان فک جاگذاری شود و سلامت استخوان فک برای جاگذاری implant ضروری است.
معرفی انواع ایمپلنت دندانی
ایمپلنتهای دندانی دو نوع اصلی دارند: اندوستئال و ساب پریوستال که امروزه نوع اول رایجتر است؛ جراح آن را در استخوان فک قرار داده و هر کدام میتوانند یک یا چند دندان را نگه دارند. نوع ساب پریوستال که در گذشته استفاده میشد در بالای استخوان فک جاگذاری میشد و برای افرادی مناسب بود که ضخامت استخوان فکشان زیاد نبود.
کاشت ایمپلنت چگونه انجام میشود؟
جراحی ایمپلنت روشی است که در آن ریشه دندان با پایههای فلزی شبیه پیچ جایگزین شده و دندان آسیبدیده یا از دست رفته هم با دندان مصنوعی که بسیار شبیه دندان طبیعی است، جایگزین میشود.
این که جراحی آن چگونه انجام میشود و چقدر زمان میبرد، بستگی به شرایط شما و نوع انتخابی شما دارد.
جراحی ایمپلنت دندان به چه آمادگیهایی نیاز دارد؟
از آنجایی که جاگذاری Dental implant ممکن است به یک یا چند عمل جراحی نیاز داشته باشد، لازم است پیش از انجام آن یک ارزیابی کامل از شما صورت بگیرد؛ شامل:
معاینه جامع دندان
ممکن است دندانپزشک آریل برای شما تصاویر x-ray یا سه بعدی درخواست کند تا تصویر کاملی از وضعیت دهان و دندان شما داشته باشد.
بررسی سابقه پزشکی
دندانپزشک را در جریان همه بیماریهای زمینهای و داروهای مصرفیتان از جمله مکملها و داروهای گیاهی قرار دهید. درصورتی که هرگونه مشکل قلبی و یا ایمپلنت ارتوپدی داشته باشید، ممکن است لازم باشد که برای پیشگیری از عفونت آنتی بیوتیک مصرف کنید.
برای کنترل درد طی جراحی، بیهوشی موضعی یا عمومی دریافت خواهید کرد. با دندانپزشک خود درباره این که کدام شیوه برایتان مناسبتر است مشورت کنید. تیم مراقبت شما برحسب نوع بیهوشیتان درباره توصیههای غذایی پیش از جراحی شما را راهنمایی خواهد کرد.
اگر قرار است بیهوشی عمومی بگیرید، لازم است ترتیبی بدهید که یک نفر پس از انجام جراحی شما را به منزل برساند؛ زیرا پس از بیهوشی عمومی نمیتوانید رانندگی کنید.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟
در ایمپلنت نوع سنتی، دندانپزشک باید طول لثه را ببُرد تا بتواند شرایط استخوان لثه و اعصاب را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهد. درنوع سنتی پس از درمان نیاز به بخیه وجود دارد و طول درمان برای بیمار طولانی و سخت است.
درصورتیکه با استفاده از ایمپلنت دندان دیجیتال در کلینیک آریل، دندانپزشک با استفاده از اسکنهای سه بعدی میتواند شرایط لثه و اعصاب را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهد و تنها یک حفره کوچک برای کاشت، ایجاد کند. دراین حالت دیگر نیازی به بخیه وجود ندارد و مدت زمان درمان برای بیمار به صورت قابل توجهی کاهش پیدا میکند و کمترین آسیب و خونریزی را در حین کار بههمراه خواهد داشت. خاطری آسوده و آرامش بیمار در طول درمان، یکی دیگر از تفاوتهای استفاده از ایمپلنت دندانی دیجیتال میباشد.
نکته پایانی
(Dental Implant) ابزاری هستند که در استخوان فک فیکس شده و به جاگذاری دندان جایگزین کمک میکنند. ایمپلنتها درصد موفقیت بالایی داشته و فواید درازمدت زیادی دارند. درصورت نیاز به جراحی ایمپلنت لازم است با دندانپزشک خود دراین باره مشورت کنید.